RECEPT

Böcklingtartar med kokt ägg och kaviarvinägrette

Böckling | Recept Böcklingtartar med kokt ägg och kaviarvinägretteIngredienser för 4 portioner

4 böcklingar, gärna nyrökta
4 skivor kokt potatis
2 kokta ägg, finhackade
2 msk röd kaviar
1 rödlök, finhackad
2 msk kapris, grovt hackad
Gräslök för garnering

Kaviarvinägrette
2 msk mild olivolja
1/2 tsk honung
1 msk vitvinsvinäger
2 msk röd kaviar
Salt
Peppar

Rensa böcklingen och lägg fisken i skål. Skär 4 runda skivor av den kokta skalade potatisen med en kanapéform, eller annan rund form (5cm i diameter ungefär). Hacka äggen fint och blanda med röd kaviar. Hacka rödlöken fint.

Varva på potatisskivan äggblandning, hackad lök och kapris och toppa med den rensade böcklingen. Garnera med grovt hackad gräslök.

Blanda olja, honung, vinäger och kaviar och smaka av med salt och peppar. Ringla såsen runt tartaren och servera.

Böcklingmousse på kavring

Påskpaté med kokt ägg

Vita bönor med sidfläsk och tomat

Lammstek med örter, haricot verts med vitlök, balsamicosky och lökpuré med stjärnanis

Lammytterfilé med getostfyllda körsbärstomater, kronärtskocka och palsternackspuré

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed