RECEPT

Bog på gårdsgris med syltade vitlökar och kummininlagd rödkål

Bog på gårdsgris med syltade vitlökar och kummininlagd rödkålBog på gårdsgris
500 gram bogstek från gårdsgris
5 svartpepparkorn
1 msk salt
1 msk socker
1 vitlökklyfta
2 msk rapsolja
1 flaska lageröl, t.ex Nils Oscar Kalasöl

Skär bogen i fyra bitar och gnid in med salt, socker, peppar och vitlök. Lägg köttet i plastpåse och marinera i kylen över natten.
Skölj köttet i kallt vatten och torka det med hushållspapper, eller en kökshandduk. Bryn i olja och lägg i en kastrull. Täck med öl och oka upp. Sjud köttet i 45 minuter tills det är mört.
Ta upp köttet och sila buljongen. Koka ner 1 dl av buljongen tillsammans med köttet tills skyn blivit simmig och tjock. Servera med rödkål och syltade vitlöksklyftor.

Kummininlagd rödkål
200 gram rödkål
1 tsk hel kummin
½ tsk salt
1 dl äppelcidervinäger

Strimla rödkålen fint och blanda med salt, mald kummin och äppelcidervinäger. Låt gärna kålen dra i kylen över natten.

Syltade vitlökar
2 hela vitlökar
5 dl gammaldags mjölk
½ dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 ½ dl vatten

Gör en lag på ättika, socker och vatten. Koka de skalade vitlöksklyftorna i mjölk i 15 minuter tills de är mjuka men inte mosiga. Skölj i kallt vatten och lägg i ättikslagen.

Salviastekt kalkonbröst med getostgratinerad majrova och tomatsky

Knaperstekt sej med bondbönor i tryffel, rödbetsfondant och ängssyra

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed