RECEPT

Bondbönor med sidfläsk och senap

Ingredienser för 4 portioner

350-400 gram skalade bondbönor
100 gram rimmat sidfläsk
1 1/2 dl grädde
1 msk dijonsenap, eller annan osötad senap
1 lagerblad
1 vitlöksklyfta
1 lök
Salt
Peppar

Koka bönorna i 1-2 minuter och ta bort det yttre skalet. Tärna sidfläsket och stek i lite olivolja. Hacka vitlök och lök och fräs i olivolja i 2-3 minuter. Tillsätt grädde, sidfläsk, lagerblad och senap och koka upp. Sjud i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Lägg i bondbönorna och låt de bli varma. Servera med bröd eller som tillbehör till grillat kött eller fisk.

Stekta haricots verts med fetaost och svarta oliver

Ljummen sallad på lätt kokta primörer med getostvelouté

Bondbönor med choritzovinägrette och vitlök

Stekta haricots verts med vitlök och lök

Kronärtskocksbotten med mandelsås

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed