RECEPT

Camembert fylld med russin, aprikoser och chokladmandlar

Camembert fylld med russin, aprikoser och chokladmandlar

Ingredienser för 8 bitar

1 camembertost
50 gram russin
50 gram aprikoser
30 gram mandlar
20 gram mörk choklad, (Valrhona guanaja 70%)
4 cl glögg spetsad med cognac, Blossa, eller Dufvenkrooks Prestige

Skär osten i två runda skivor med en tunn och vass kniv. Hacka russin, aprikoser och blanda med cognacsglöggen. Hacka mandlarna och blanda med smält choklad. Låt chokladen stelna och hacka den sedan i små bitar. Blanda ingredienser och lägg på en av ostskivorna och toppa med den andra ostskivan. Pressa samman osten försiktigt och ställ i kylen, gärna i ett dygn. Skär små tårtbitar av osten och servera till en rykande het cognacspetsad glögg.

 

Glögg med cognac

Honungsglaserad grissida med kanel

Terrin på grönmögelost med pepparkakskross och daddelsirap

Glöggpäron med vaniljgrädde och kanderade citronskal

Glöggtryffel

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed