RECEPT

Dillströmming

Dillströmming receptIngredienser för 6-8 portioner

600 gram strömmingsfiléer gravade enligt grundreceptet tillsammans med 1 knippe dillstjälkar. Spara topparna till såsen.
1 stor knippe dill (200-300 gram)
1/2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
vitpeppar
salt

Grava strömmingen enligt grundreceptet men tillsätt ett knippe grovt hackade dillstjälkar. Lägg resten av dillen i en mixer eller matberedare och tillsätt mjölk. Mixa ordenligt och sila bort dillen. Krama ur all vätska med en silduk eller handduk.
Blanda dillspadet med majonnäs och crème fraiche. Salta och peppra. Tillsätt de gravade strömmingsfiléerna och låt de vila i kylen minst 1 timme, men gärna över natten. Garnera med några dillkvistar och servera med kokt färskpotatis.

Limegravad strömming, grundrecept

Lime och vitlöksströmming

Löjromsströmming

Gravad strömming, grundrecept

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed