RECEPT

Fylld lammbringa med ljummen bönsallad

Fylld lammbringa med ljummen bönsalladIngredienser för 4 portioner

1 kg lammbringa utan ben
Salt
peppar
fyllning
20 gram pistaschnötter
300 gram fläskfärs
1 tsk svartpepparkorn, malda
2 krm quatre epeice, fyra kryddor, (muskot, ingefära, nejlika, kanel)
5 gram salt
1 torkat fikon
1 lagerblad
3 msk torrt vitt vin
I grytan
Olivolja
1 morot
1 stjälk selleri
1 vitlök
1 gul lök

Blanda färsen med övriga ingredienser och lägg i ena änden av bringan. Salta lite extra på resten av bringan och rulla ihop den. Bind med garn och lägg i ugnsfast form på bädd av lök, selleri, morötter och vitlök. Gnid in lammrullen med olivolja och salta och peppra. Slå in formen i folie, eller lägg ett lock på. Ställ i ugnen på 175 grader minst 2 timmar. Ta ut och låt köttet vila. Ställ under grillen innan den ska serveras så ytan får fin färg och blir knaprig. Skiva upp och servera med en ljummen bönsallad.

Cannelloni med lammragu

Lammrygg med kikärtor och grönsaker

Lammlägg med sechuanpeppar och vitlök

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed