RECEPT

Glögg med cognac

Glöggrecept är ofta lika personliga som smaken. Har är ett bra grundrecept att utgå från. Tillsätt socker i omgångar tills du hittar den sötmanivå som just du föredrar.

Ingredienser till ungefär 2 liter glögg

2 flaskor rött vin
3 bitar kanelstång
10 kardemummakärnor
10 kryddnejlikor
3 bitar pomeransskal
3 torkade fikon
2 msk russin
4-5 dl socker
2 dl cognac

Blanda vin med kryddorna och låt dem dra över natten. Tillsätt övriga ingredienser och värm glöggen försiktigt. Glöggen blir godare om den får vila ett par dagar.

Honungsglaserad grissida med kanel

Terrin på grönmögelost med pepparkakskross och daddelsirap

Camembert fylld med russin, aprikoser och chokladmandlar

Glöggpäron med vaniljgrädde och kanderade citronskal

Glöggtryffel

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed