RECEPT

Glöggpäron med vaniljgrädde och kanderade citronskal

Glöggpäron med vaniljgrädde och kanderade citronskal

Ingredienser till 16 bitar

2 päron
5 dl rödvinsglögg, alkoholfri funger också
2 dl grädde
1/4 vanlijstång
Skal från 1 citron
2 msk socker
2 malda långpeppar från Indonesien

Skala päronen och skär varje päron i 8 klyftor. Koka upp glöggen och lägg i päronklyftorna och sjud på låg värme i 8-10 minuter, beroende på hur hårda päronen är. Dela vaniljstången och ta frön från ungefär 1/4. Blanda vaniljfrön och grädde. Låt gärna grädden stå i kylen någon timme så vaniljsmaken får utvecklas. Skär bort skalet från 1 citron och hacka i fina strimlor. Lägg skalen i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt 2 msk socker och sjud i 10 minuter. Vispa grädden. Lägg upp en päronklyfta på en liten tallrik och toppa med vaniljgrädde och garnera med citronskal och nymald långpeppar. Servera till en het rödvinsglögg.

 

Glögg med cognac

Honungsglaserad grissida med kanel

Terrin på grönmögelost med pepparkakskross och daddelsirap

Camembert fylld med russin, aprikoser och chokladmandlar

Glöggtryffel

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed