RECEPT

Glöggtryffel

Ingredienser för ungefär 40 små tryfflar

1 1/2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad, Valrhona manjari 72 %
2 hela kardemummakapslar
4 msk trestjärnig Blossa spetsad med cognac
kakaopulver

Koka upp grädde, och smör i en kastrull tillsammans med kardemummafrön. Krossa chokladen och häll den varma grädden över. Rör tills chokladen smält. Tillsätt glöggen och låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Låt dem stelna helt i kylen ca 1 tim. Rulla tryffeln i kakaopulver innan de ska serveras och drick varm vitvins- ,whisky- eller romspetsad glögg till.

Glögg med cognac

Honungsglaserad grissida med kanel

Terrin på grönmögelost med pepparkakskross och daddelsirap

Camembert fylld med russin, aprikoser och chokladmandlar

Glöggpäron med vaniljgrädde och kanderade citronskal

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed