RECEPT

Chèvre chaud gratinerad chèvre

Gratinerad chèvre chaudRecept ur  Danyels klassiker, 74 älskade recept med en twist av Danyel Couet

För 4 personer
förberedelse 20 minuter
tillagning 15 minuter

Bas
1 liten baguette + olivolja till rostning
200 g getost (Sainte-Maure eller Rondin)
färska fikon

Dressing
1 msk apelsinblomshonung
1 citron, rivet skal och saft
1 tsk finhackad dragon
1 tsk finhackad bladpersilja
1 tsk finhackad basilika
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk olivolja
1 msk sherryvinäger
salt

Sätt ugnen på  225grader.  Skär baguetten i 2 cm tjocka skivor och rosta dem i ugnen med lite olivolja, salt och svartpeppar tills de är gyllene, skär getosten i 2 cm tjocka skivor. Lägg ost på hälften av brödskivorna och gratinera i ugn. När osten smält och fått lite färg  läggs de resterande brödskivorna på (som en hamburgare).

Dressing: Rör ihop honung, citronskal och citronsaft.Tillsätt dragon, persilja, basilka, svartpeppar, olivolja och vinäger. Rör ihop, smaksätt med lite salt.  Droppa  över dressingen på bröden och osten. Servera med fikonklyftor.

tips & råd: Det är förslagsvis bäst att göra lust den här varianten i slutet av somrnaren för att få de bästa  fikonen. Ju mognare och sötare fikonen är desto mer vinäger behövs det för att balansera rätten.

vintips: En ung halvtorr Vouvray, för syran och sötman

det som skiller sig: Presentationen. Apelsinblomshonungen tillsammans med citronen som ger en härlig citruston till rätten. Färska fikon.

Mera i samma ämne: , ,

Lämna kommentar

Instagram feed