RECEPT

Grillad endiv med gorgonzola

Recept grillad endivRecept: Jonas Borssén ur boken GRILLA som proffsen!

Grillad endiv är också ett gott tillbehör till lax och anka. Välj blekgula endiver, de med grön ton har mer beska i smaken. Använd en öppen grill med kol eller gasolgrill.

Ingredienser för 4 portioner

4 endiver
olivolja
200 gram gorgonzola
4 msk flytande honung
4 msk hackade valnötter eller pekannötter
salt och nymald svartpeppar
finskuren gräslök till garnering

Koka upp saltat vatten i en rejäl kastrull. Lägg ner endiverna och låt dem koka under lock i cirka 3 minuter. Slå av vattnet och låt endiverna ånga av tills de svalnat.

Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd. Dela under tiden endiverna på längden och pensla dem med lite olivolja runt om. Krydda dem även med lite salt och svartpeppar. Kontrollera värmen som ska vara mycket stark. Grilla endiverna cirka 3 minuter på var sida över direkt glödvärme.

Lägg upp nygrillade endiver på en tallrik och ringla på honung samt strö över valnötter. Avsluta med att lägga på gorgonzola och garnera med gräslök.

Mera i samma ämne: , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed