RECEPT

Halstrad gös med getsostpansoti och myntahonung

Halstrad gös med getsostpansoti och myntahonungIngredienser till 4 portioner

600-700 gram gösfilé
1 msk smör
1 msk olivolja
8 lasagneplattor, torkade eller färska
100 gram getost
150 gram ricottaost eller annan neutral färskost
2 msk parmesanost
3 msk honung
1 knippe färsk mynta
salt
peppar

Sås
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk (3 %)
50 gram getost
salt
peppar

Blanda getost, parmesan- och ricottaost. Koka lasagneplattorna tills de är mjuka (8-10 minuter för torkade, ett par minuter för färska). Häll av vattnet och håll pastan varm.
Mortla eller mixa en knippe färsk mynta. Smält honungen och tillsätt myntan. Låt myntan dra några minuter och sila av och håll ljummen.

Värm mjölk och grädde och tillsätt getosten. Mixa till fluffig sås. Smaka av och salta och peppra.

Stek gösfiléerna i smör och olivolja. Salta och peppra.

Ringla lite myntahonung på en tallrik och lägg en kokt pastaplatta över. Lägg därefter en rejäl matsked ostblandning på pastan och toppa med en ny pastaplatta. Lägg fisken på pastan och ringla lite sås över och servera.

Dryckestips: 96565 Domaine Cauhapé Sève d’Automne 2006 139 kr 18/20

Mera i samma ämne: , , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed