RECEPT

Halstrade strömmingsfiléer med rödbets- och äppelpuré

Halstrade strömmingsfiléer
Ingredienser för 4 portioner

600 gram strömmingsfiléer
100 gram rimmat sidfläsk
2 msk olivolja för stekning
2 msk smör
salt
peppar
puré
2 rödbetor
2 äpplen
4 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
salt
peppar

Strimla sidfläsket och stek det knaprigt i en stekpanna. Ta upp fläsket ur pannan och tillsätt lite olivolja och smör och stek strömmingsfiléerna tills de är gyllenbruna. Salta och peppra.
Koka rödbetorna i saltat vatten ni 20 minuter. Skala äpplena och ta bort fröhus. Tärna äpplena och stek dem i lite smör och olivolja. När de fått lite färg tillsätt 1 msk äppelcidervinäger.
Lägg äpplen och rödbetor i en mixer och mixa till en slät puré. Tillsätt 2 msk olivolja och salta och peppra.

Ta ett par matskedar puré och lägg i en skål. Tillsätt 1 msk äppelcidervinäger och häll på 2 msk olivolja och rör om försiktigt. Vinägretten behöver inte vispas ihop.
Lägg upp ett par matskedar puré på en tallrik och lägg några strömmingsfiléer runt. Ringla vinägretten runt och toppa med det stekta sidfläsket. Servera med nykokt potatis.

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed