RECEPT

Hjortburgare

Mannerströms viltkokbok Recept: Hjortburgare Jag har en dröm om att en gång få öppna en elegant hamburgerrestaurang. Då ska denna vilthamburgare stå överst på menyn. Detta är en elegant och god variant på en av jordens kanske mest populäraste maträtter. Servera gärna utan Ketchup.

Ingredienser för 4 portioner
Recept från Mannerströms viltkokbok av Leif Mannerström

800 g hjortfärs
1 msk dijonsenap
8 skivor bacon
smör till stekning
salt och svartpeppar

Tillbehör
pommes frites
pepparrotsmajonnäs
40 g lagrad cheddarost, skivad
8 skivor lantbröd, rostat
1 huvud isbergssallad, brutet i grova bitar
1 rödlök, skalad och skivad
1 avokado, skivad
1 saltgurka, skivad
salt och svartpeppar

Blanda hjortfärs med dijonsenap, salt och svartpeppar. Forma till fyra hamburgare och linda baconskivorna runt om.

Stek eller grilla hjortburgarna i smör i en stekpanna tills de har fått fin färg på båda sidorna, ca 4 minuter på varje sida. Servera med alla tillbehören.

Pepparrotsmajonnäs

Älgrulader med kantareller

Mannerströms viltfond

Mannerströms Bouquet garni

Viltjärpar med trattkantarellsås

Vildsvinsspjäll med aprikosglaze

Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Mera i samma ämne: , ,

En kommentar »

  1. Vilket härligt recept! Jag googlade på hjortfärs för att få inspiration – och här var den! Det här ska jag pröva att göra av den fina hjortfärsen jag har.
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen!

Lämna kommentar

Instagram feed