RECEPT

Hökokt fläsk med rosmarin och lagerblad

Hökokt fläsk med rosmarin och lagerblad

Ingredienser för 4 portioner

1 kg bogbladstek med svål, sida eller karré.
2 tsk salt (12 g)
Svartpeppar
1 rejäl knippe hö, lätt eldad
4 kvistar rosmarin
4 lagerblad
10 vitpepparkorn
Glasering
3 msk smör, brynt
2 msk honung
salt

Salta och peppra köttet och låt det stå i kylen en timme. Fyll en stekgryta med hö och elda lätt på ytan. Var försiktig eftersom höet brinner fort. Toppa med köttbiten och täck med mer hö. Fyll med vatten så hälften av köttet täcks. Koka upp och ställ i ugnen på 150 grader i 2 ½ – 3timmar.

Ta ut köttet ur hökoket och lägg i en ugnsfast form. Pensla med brynt smör och honung och ställ under grillen några minuter tills den fått fin färg.

Skär upp och servera med en sallad på rädisor, eller med hökokt potatis.

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed