RECEPT

Honungsglaserad grissida med kanel

Honungsglaserad grissida med kanel

Ingredienser för 16-20 bitar

300-400 gram rimmad grissida i bit
1 lagerblad
10 svartpepparkorn, tellicherry
1 tsk mald sechuanpeppar
1 liten flisa kanelstång
1 nejlika
4 msk honung
1/2 krm kanel

Skal från 1/4 apelsin
2 msk nypressad apelsinjuice
1 nypa salt

Koka grissidan i vatten med lagerblad, kanelstång, nejlika och peppar i 1 timme på låg värma. Var sparsam med kanelmängden. Ta upp köttet och slå in det i smörpapper och lägg i press under till exempel en tung stekpanna. Blanda honung, kanel, sechuanpeppar, apelsinskal och jos och värm tills honungen smält. Smaka av och tillsätt en nypa salt. Skär fläsket i små kuber när det svalnat. Pensla med honung och grilla i en het ugn (250 grader) i 4-5 minuter tills honungen karamelliserat. Sätt köttet på tandpetare, eller korta bitar av trägrillspett och servera till vitvinsglöggen.

 

Glögg med cognac

Terrin på grönmögelost med pepparkakskross och daddelsirap

Camembert fylld med russin, aprikoser och chokladmandlar

Glöggpäron med vaniljgrädde och kanderade citronskal

Glöggtryffel

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed