- Vin & Gastronomi - http://www.vinochgastronomi.se -

Kalvkroketter – friterade kalvfärsbullar

Fyllningen från rouladerna blir med några tillägg goda små friterade kroketter. Utmärkta som förrätt eller aperitifsnack med ett glas vitt vin.

Ingredienser för 10-15 köttbullar

150 gram kalvfärs
1 dl grädde
20 champinjoner
½ dl torkad karljohan
3 msk hackad persilja
4 skivor parmaskinka
1 msk dijonsenap
1 skiva vitt bröd
Salt
Peppar
För fritering
1 ägg
Vetemjöl
Ströbröd
5 dl solrosolja

Stek svampen lätt i lite olja. Blanda färs med grädde, svamp, persilja, uppblött bröd och hackad parmaskinka. Salta och peppra.

Rulla små bullar och vänd i vetemjöl, därefter i vispat ägg och ströbröd.
Värm olja i en vid kastrull. Lägg en bit bröd i oljan för kontrollera temperaturen. När brödbiten fått gyllene färg är oljan het nog för fritering. Fritera färsbullarna tills de fått gyllene färg och lägg på ett hushållspapper så överflödig olja kan rinna av.

Servera med en grönsallad och vinägrette.