RECEPT

Kalvroulader med svamp och färs

Kalvroulader med svamp och färsIngredienser för 4 portioner

400 gram innanlår av kalv i skivor
2 msk dijonsenap
Salt
peppar
Fyllning
150 gram kalvfärs
1 dl grädde
20 champinjoner
½ dl torkad karljohan
4 skivor parmaskinka
1 msk dijonsenap
Salt
Peppar

Hacka svampen stek lätt i lite olivolja. Blanda färsen med grädde, senap, svamp, finhackad skinka. Salta och peppra.

Lägg det skivade köttet mellan plastfilm och banka ut bitarna något. Pensla med senap och salta och peppra insidan. Lägg ett par msk av fyllningen i varje roulad och rulla ihop köttet. Sätt en tandpetare eller en bit av ett träspett genom köttet så fyllningen hålls på plats. Stek rouladerna i smör och olja till de fått fin färg. Ställ in i ugnen på 175 grader i 5-8 minuter. Köttet kan gärna vara lite rosa. Servera med potatismos och rårörda lingon.

Husmansrustikt passar bra till en välgjord öl. Sigtuna East River Lager (89967, 26,90kr), är humlematad lageröl, med både friskt blommig citrusfrukt och delikat knäckig maltsötma. Finns i beställningssortimentet och kan enkelt beställas på www.systembolaget.se

Kalvlägg mörkokta i rött vin och grönsaker

Kalvkotletter med hel rostad vitlök

Kalvkroketter – friterade kalvfärsbullar

Kalvschnitzel med ärtsås och kål

Mera i samma ämne: , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed