RECEPT

Kalvsylta med grisfot

En köttig kalvsylta som binds med geleatin från grisfot som också ger syltan god smak. Den är långt från den dallriga smaklösa gelésyltan från industrin. Använd buljongen från pressyltakoket som ger god smak och bra gelatinös textur.

Kalvsylta med grisfotKalvsylta med grisfot

För 4 små cocotter

1 kg kalvlägg
1 grisfot
1 lagerblad
1 nejlika
1 bouquet garni*
10 vitpepparkorn
Buljong från pressyltakoket
Salt
peppar

Putsa grisfoten med en engångshyvel så alla borst försvinner. Skölj i kallt vatten. Koka upp vatten och sjud grisfoten i 3-4 minuter. Häll bort vattnet. Lägg köttet och grisfoten i en gryta och tillsätt kryddor. Fyll med buljong från pressyltakoket och sjud tills köttet lätt lossnar från benen. Det brukar ta 2-3 timmar.

Plocka bort alla ben och tärna köttet grovt. Blanda med buljong till en konsistens som påminner om en tjock soppa. Salta och peppra. Häll upp i valfria formar och låt syltan stelna i kylen.

*Bouquet garni timjan, rosmarin. persilja, ev. en halv stjälk purjolök

Bästa charkuterierna för julbordet

Julskinka

Terrin på kycklinglever

Pressylta

Leverpastej

Mera i samma ämne: , ,

Lämna kommentar

Instagram feed