RECEPT

Kanin i cider med smörstekt äpple

Recept Kanin i cider med smörstekt äppleKaninen blir utsökt när den får puttra i cider och senap. Några söta smörstekta aromatiska äpplen får göra grytan sällskap.

Ingredienser för 4 portioner

1 hel kanin, styckad i 8 bitar
2 msk vetemjöl
2 msk smör
2 msk olivolja
2 msk grovkornig dijonsenap, eller annan osötad senap
1 liter torr äppelcider
4 lökar
1 vitlök, delad i klyftor
1 knippe timjan (1/2 kruka ungefär)
1 lagerblad
2 äpplen (Aroma), grovt skivade
1 msk socker
Salt
Peppar

Stycka kaninen i 8 bitar. Baksteken delas i två bitar, sadeln i fyra bitar och framdelen i 2 bitar. Mjöla bitarna och lägg på en tallrik.
Grovhacka löken och dela vitlöken i klyftor. Den behöver inte skalas.

Stek kaninen i smör och olivolja till den fått fin färg. Salta och peppra. Tillsätt löken och vitlöksklyftorna och stek ytterligare 5- 10 minuter. Häll på cider och tillsätt senap, honung, timjan och lagerblad och sjud i ungefär 45 minuter. Skala äpplena och skiva dem grovt. Smält en msk socker i en stekpanna och tillsätt därefter smör och äppelskivor. Stek tills de fått en fin karamelliserad yta. Smaka av kaningrytan med salt och peppar och servera med klyftpotatis, smörstekta äppelskivor och lite ruccolasallad.

Mera i samma ämne: , , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed