RECEPT

Kokt sparris med apelsinhollandaisesås

Ingredienser för 4 portioner

500 gram gröns sparris
1 apelsin, saft och skal
2 äggulor
80 gram smör
Ett stänk cayennepeppar
Salt
Peppar

Bryt av den hårda träiga nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i lätt saltat vatten i 4-6 minuter.

Pressa apelsinen och koka ner josen tillsammans med hälften av skalet tills 2 msk återstår. Sila bort skalen. Häll i en skål och tillsätt äggulor och vispa i vattenbad tills äggen blivit fluffiga och krämiga. Smält smöret och vispa ner i äggen. Tillsätt smöret i en fin stråle så inte såsen spricker, dvs. att fett och ägg delar sig. Smaka av med salt, vitpeppar, och ett stänk cayennepeppar.

Stekt sparris med knaprigt kycklingskin och sparrismajonnäs

Sparrismajonnäs

Stekt sparris med champinjoner och tryffelolja

Sallad på sparris och majskycklinglever och torkat ankbröst

Sparrisrisotto

Sparrisolja

Sparris med ört- och valnötsmajonnäs

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed