RECEPT

Köttbullar av kalv med kapris, citron och oliver med örtsås

Kalvköttbullar med kapris, citron och oliver med örtsåsIngredienser för 4 portioner

600 gram kalvfärs
1 skiva vitt bröd, uppblött i vatten
1 ägg
2msk grädde
4 msk hackad kapris
Rivet skal från ¼ citron
2msk hackade gröna oliver
1 dl riven parmesanost
1 tsk salt
1 nypa socker
Svartpeppar
Olivolja för stekning

örtsås

1 knippe persilja (2 dl finhackad ungefär)
2 msk hackad timjan
2 msk hackad körvel
3 msk hackade cornichons, eller saltgurka
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad kapris
1 sardellfilé
1 dl olivolja
Salt
peppar

Blanda färsen med bröd, ägg, kapris, parmesanost, citronskal och grädde. Salta och peppra och forma små bollar. Stek i olivolja tills de är genomstekta.

Mixa örterna tillsammans med övriga ingredienser för såsen med en handmixer eller matberedare. Smaka av med salt och peppar. Servera köttbullar och sås med tomatsallad.

Köttbullar enligt Wretman

Köttbullar med citrongräs, chili och koriander i kokos

Köttbullar med fläskfärs, ingefära och muskot med puylinser

Mera i samma ämne: , ,

Lämna kommentar

Instagram feed