RECEPT

Köttbullar med citrongräs, chili och koriander i kokos

Köttbullar med citrongräs, chili och koriander i kokosIngredienser för 4 portioner

800 gram köttfärs, gärna blandfärs
1 ägg
3 msk hackad chili
1 msk hackat citrongräs
1 knippe koriander
1 msk sambal oelek
12 gram salt (ungefär 2 tsk)
6 gram farinsocker (1 tsk)
1 vitlöksklyfta
2 tsk fisksås (kan uteslutas)

Sås

1 burk kokosmjölk
1 msk sambal oelek
4 msk finhackad koriander
Saft från 1 citron
Salt
peppar

Blanda färsen med finhackade kryddor och forma små bollar. Koka upp koksmjölken tillsammans med koriander och citron och smaka av med salt och peppar. Lägg i köttbullarna och sjud i 15-20 minuter. Lägg upp på salladsblad och garnera med skivad schalottenlök, koriander och strimlad chili. Servera med fräsch isbergssallat och ris.

Köttbullar enligt Wretman

Köttbullar av kalv med kapris, citron och oliver med örtsås

Köttbullar med fläskfärs, ingefära och muskot med puylinser

Mera i samma ämne: , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed