RECEPT

Köttbullar med fläskfärs, ingefära och muskot med puylinser

Köttbullar med fläskfärs, ingefära och muskot med puylinserIngredienser för 4 portioner

600 gram köttfärs, gärna blandfärs
1 skiva vitt bröd, uppblött i vatten
1 ägg
½ tsk muskotnöt
½ tsk ingefära, mald
1 nypa fem kryddor
10 gram salt
8 gram socker
peppar

 Linser

3 dl linser
2 msk olivolja
1 morot
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk sherryvinäger

Koka linserna i osaltat vatten tills de är mjuka. Tärna moroten fint och hacka löken och vitlöken. Stek i olivolja tills de är mjuka. Salta och peppra. Blanda grönsakerna med kokta linser och smaka av med sherryvinäger, salt och peppar.

Blanda färsen med ägg, bröd och kryddor. Rulla små bollar och stek i olivolja tills de fått fin färg och är genomstekta. Servera med linser.

Köttbullar enligt Wretman

Köttbullar av kalv med kapris, citron och oliver med örtsås

Köttbullar med citrongräs, chili och koriander i kokos

Mera i samma ämne: , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed