RECEPT

Kronärtskocksbotten med mandelsås

kronärtskocksbotten med mandel
En oslagbar liten sommarförrätt.

Ingredienser för 4 portioner

4 kronärtskockor
60 gram rostade mandlar
1 liten lök
1 vitlökklyfta
2 msk olivolja
1 dl god kycklingbuljong
2 msk citronsaft
3 msk torrt vitt vin
1 sardellfilé
5 körsbärstomater
2 msk finhackad persilja

Rosta de skållade mandlarna i ugnen i 7-10 minuter på 200 grader. Skär bort
toppen på kronärtskockorna och ta också bort de grövsta bladen och putsa
botten jämn med en kniv.

Koka skockorna i 30 minuter. Ta bort bladen och “skägget” och lägg den
rensade botten på en tallrik. Den behöver inte hållas varm.
Hacka lök, vitlök och persilja fint och fräs i lite olivolja. Tillsätt vitt
vin, citronsaft, hackade och urkärnade körsbärstomater, sardellfilén och
buljong och koka upp. Mortla mandlarna väl och häll i såsen och koka tills
den tjocknar något. Smaka av med salt och peppar. Ringla såsen över
kronärtskocksbotten och servera.

Garnera med några av de röda kronärtskocksbladen

Bondbönor med sidfläsk och senap

Stekta haricots verts med fetaost och svarta oliver

Ljummen sallad på lätt kokta primörer med getostvelouté

Bondbönor med choritzovinägrette och vitlök

Stekta haricots verts med vitlök och lök

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed