RECEPT

Kryddig lammbog med senapsspeltvete och rosmarinolja

Kryddig lammbog med senapsspeltvete och rosmarinoljaLammbogen är prisvärd och god. Be din slaktare att bena ur den.
Ingredienser för 4 portioner

I urbenad lammbog
2 krm muskotnöt
2 krm ingefära
1 nejlika, mald
1 krm kanel
3 krm vitpeppar
2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
2 lökar
3 vitlöksklyftor
3 dl lätt kycklingbuljong
Olja eller smör för stekning

Be din kötthandlare att bena ur en bogstek, om du inte vill göra det själv. Bred ut den och krydda insidan med salt och hälften av kryddorna. Rulla ihop och bind ihop med snöre. Krydda och salta utsidan. Bryn lätt i lite olja och lägg i en stekgryta med lök, vitlök och buljong. Sjud i ugnen på 150 grader i 3 timmar. Ös köttet regelbundet. Ta ut och låt köttet vila samtidigt som buljongen kokas ner. Skumma eventuellt av lite av fettet. Smaka av med salt och peppar

Senapsspeltvete med rosmarinolja
4 dl kokt speltvete, dinkel
2 msk grov dijonsenap
4 msk olivolja
3 kvistar rosmarin
4 msk finhackad gräslök
2 msk hackad persilja
1 msk valnötsolja
4 msk steksky med lök (från köttkok)
Salt
Peppar

Koka speltvetet i lätt saltat vatten tills det är mjukt men inte sönderkokt. Värm oljan tillsammans med rosmarinkvistar. Sjud i 3-4 minuter och sila. Blanda vetet med senap, rosmarinolja, hackade örter och lite av den nedkokta buljongen. Smaka av med salt och peppar.

Senapsmarinerad lammbringa med krämig spetskål och citron

Lammrostbiff av ungfår

Grillad lammbringa med rödbetor och kapris

Lammgryta med parmesanost

Mera i samma ämne: , ,

Lämna kommentar

Instagram feed