RECEPT

Lammbog fylld med fläsk och rosmarin

Lammbog fylld med fläsk och rosmarinIngredienser för 6-8 portioner

1 urbenad lammbog
1 vitlök
1 morot
1 stjälk selleri
1 lök
3 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin

Fyllning

200 gram fläskfärs
100 gram rimmat sidfläsk
4 kvistar rosmarin
2 lagerblad
4,5 gram salt
Svartpeppar

Lammbog fylld med fläsk och rosmarinLammbog fylld med fläsk och rosmarinLammbog fylld med fläsk och rosmarinLammbog fylld med fläsk och rosmarin

Skär bort svålen från sidfläsket och stek det i lite olivolja tills det är knaprigt. Finhacka och lägg i skål. Ta bort stjälkarna från rosmarinen och stek bladen i samma fett tills de är knapriga. Blanda svål och rosmarin med fläskfärsen och finhackat sidfläsk. Salta och peppra.

Bred ut bogen med skinnsidan ner och banka ut den något så den blir så jämn som möjligt. Salta och peppra.

Bred på ett tunt lager färs och rulla ihop bogen. Bind med snöre. Bryn den i olivolja och lägg i en stekgryta.

Halvera vitlöken och bryn sidorna i olivolja. Lägg i stekgrytan tillsammans med morot, selleri och lök.

Lammbog fylld med fläsk och rosmarin
Tillsätt vin och buljong och koka upp. Ställ grytan i ugnen på 150 grader i 2- 2 1/2 timme. Köttet ska vara generöst och mjukt och fettet krämigt. Stick med en gaffel i bogen för att kontrollera att köttets status.

Ta ut och låt den svalna något i buljongen. Sila buljongen och mosa ner de kokta vitlöksklyftorna. Koka ner den 1/3. Smaka av med salt, peppar och en msk fruktig vinäger, eller balsamico.

Skiva upp köttet och servera med smörstekt svartrot och potatismos.

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed