RECEPT

Lammfärs kebab med spiskummin, lime och persilja

Lammfärs kebab med spiskummin, lime och persiljaStarka smaker av lamm och spiskummin balanseras frisk citrus och örter, skriver Paul.

Recept: Paul grillar, av Paul Svensson

Ingredienser för 4 portioner

500 gram lammfärs
½ dl ströbröd, ekologisk för renare smak
2 ägg
2 vitlöksklyftor
10 kvistar mynta, finhackade
10 stjälkar bladpersilja, finhackade
1 msk spiskummin
1 lime, saft
salt och svartpeppar

Börja med att blötlägga träspett till kebaberna.

Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla i ca 10 minuter. Arbeta in lite salt i lammfärsen och tillsätt äggen. Riv vitlöken och blanda ner. Smaka av med mynta, persilja, spiskummin, salt och svartpeppar. Avsluta med att blanda i ströbrödet.

Forma köttfärssmeten till korvar och upp dem på träspetten. Grilla kebaberna över glöden tills de fått fin färg och fast konsistens. Avsluta med att pressa några droppar limesaft på varje spett.

Servera med pitabröd, gurka i gräddfil, lök och tomat.

Kyckling BBQ-rökt med dragon och olivolja

Purjolök med getost, honung och lavendel

Vit sparris i smörpapper med schalottenlök och dragon

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Sommarbär, smulpaj med choklad, havre och mandel

Bönor i senap och timjan

Mera i samma ämne: , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed