RECEPT

Lammfärsbiffar med fänkål fyllda med manchego, ugnsbakad fänkål och endive

Lammfärsbiffar med fänkål fyllda med manchego, ugnsbakad fänkål och endiveAtt fylla färsbiffarna med en god ost förhöjer smaken och ger saftigt kött. Fårost till lamm känns som en enkel väg till smakframgång.

För 4 portioner

600 gram lammfärs
4 tjocka skivor manchegoost, eller annan hård fårost
½ tsk fänkålsfrön
1 tsk timjan
1 äggula
peppar
salt
ströbröd

4 små fånkålshuvuden
4 små endiver
2 msk olivolja
saft från en apelsin
5 msk smör
salt
peppar

Blanda färsen med salt, ägg och kryddor. Forma fyra biffar och baka in en ostskiva i mitten. Vänd biffarna i ströbröd. Det ger en knaprig fin yta till biffarna. Stek i olivolja 5-6 minuter och vänd ofta.

Koka fänkålen i 10 minuter i lätt saltat vatten. Ta upp och dela i fyra delar på längden. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med halverade endiver. Pressa apelsinjuice över och tillsätt smör. Baka i ugnen i 10-15 minuter på 175 grader, tills både endive och fänkål och mjuka. Tillsätt mer vätska om den blir torrt i formen. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp biffen och grönsakerna på en tallrik och ringla lite av skyn från grönsakerna över.

Drick: En god öl känns lockande här. Sigtuna Unfiltered lager, (1487, 17,90kr), är en smakrik lager med brödiga maltaromer, pigg citronfrisk humlefrukt och välbalanserad beska.

Lammspjäll med citron, salvia, rosmarin och kikärtor med vitlöksmajonnäs

Lamm på burk

Långkokt lammbog fylld med örter och nötter

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed