RECEPT

Lammgryta med parmesanost

Lammgryta med parmesanost2 kg lammrygg, eller 1 kg benfri stek eller bog
10 potatisar, fast sort
4 tomater
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
2 dl riven parmesanost (50 gram)
1 dl riven pecorinoost
1 dl kycklingbuljong
Salt
Peppar

Be din kötthandlare att såga upp ryggen, eller använd benfri stek eller bog. Salta och peppra köttet väl. Skiva potatisen och hacka löken och vitlöken. Lägg ett lager potatis i botten av en ugnsfast form eller stekgryta. Varva med kött, lök, tomat, potatis och parmesanost. Upprepa i ett nytt lager och avsluta med potatis och parmesanost. Tillsätt buljong och ställ i ugnen på 175 grader i 2 timmar. Ta bort locket de sista 20 minuterna så potatisen får fin färg. Servera med en god sallad och bröd.

Senapsmarinerad lammbringa med krämig spetskål och citron

Kryddig lammbog med senapsspeltvete och rosmarinolja

Lammrostbiff av ungfår

Grillad lammbringa med rödbetor och kapris

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed