RECEPT

Lammköttbullar med Morotstomp

Mitt nära kök Recept Lammfärsbullar med MorotstompIngredienser för 4 portioner
Recept från Mitt nära kök av Henrik Norström

Du behöver:
500 g lammfärs,
50 g finmalt späck,
1 ägg,
1 dl färskrivet bröd,
1.5 dl mjölk,
1 msk finskuren färsk timjan och rosmarin,
500 g morötter,
smör.

Viktigt. Arbeta först in saltet ordentligt i färsen. Tillsätt ägget och arbeta även in det. Gör du så här blir resultatet mycket bättre. Du får en färs som binder vätskan och håller ihop bättre. Blanda därefter i övriga ingredienser.

Rulla bullarna och stek i smör. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten.

Slå av kokspadet, spara en del.

Mosa (stompa) med en gaffel eller en potatisstöt så att det blir en del mindre bitar kvar. Rör i ca 50 g rumstempererat smör. Späd vid behov med lite kokspad till krämig konsistens.

Fänkålsvariation med senapskryddad kalvtartar

Löktrav, regnbågslax med kaviar och syrad färsklök

Nystekt rimmad skinka med mandelpotatispuré och grovkornig senap

Hallonkräm och hallon med mjölk

Lättrökt ankbröst och gula

Gös med spröda krutonger och ärter

Lämna kommentar

Instagram feed