RECEPT

Lammrygg med kikärtor och grönsaker

lammrygg med kikärtor och grönsakerIngredienser för 4 portioner

1, 5 kg lammrygg, alternativt kotletter (800 gram)
3 msk olivolja
2 msk rosmarin
Skal från ½ citron
Saft från ½ citron
Salt
Peppar

Be din charkdisk att skiva upp ryggen, eller använd kotletter. Lägg i en skål tillsammans med olivolja, citronsaft, citronskal och rosmarin. Låt köttet marinera 1 timme.
Salta köttet och stek i stekpannan tills det fått fin färg. Ställ i ugnen på 175 grader i 4-5 minuter, beroende på hur tjocka skivorna är. Köttet ska vara lätt rosa.
Servera med kikärtor och grönsaker.

Cannelloni med lammragu

Fylld lammbringa med ljummen bönsallad

Lammlägg med sechuanpeppar och vitlök

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed