RECEPT

Leverpastej

Det här är en härligt krämig pastej som smaksätts med en lagrad rom och enbär.

LeverpastejFör 4 små cocotter
125 gram grisspäck
250 gram grislever, färsk
2 ägg
15 gram vetemjöl (2 msk)
10 gram potatismjöl(2 tsk)
1 liten lök
4 enbär
1 ½ dl grädde
3 cl rom, mörk
2 krm quatre épice
*
1/2 tsk vitpeppar, sarawak
6 gram salt(1 msk)

Mal späcket två gången i en köttkvarn. Mal också levern. Bland ägg, mjöl och grädde och vispa slät. Krossa peppar, enbär och blanda med leverfärsen. Hacka löken fint och stek i lite smör tills den är mjuk och fått lätt färg. Blanda med levern och kör blandningen i matberedare tills den är slät. Smaksätt med salt, rom och quatre epice*.

Häll upp i små cocotter men fyll inte ända till kanten. Sätt aluminiumfolie över och ställ skålarna i vattenbad i en ugnsfast form. Baka i 225 grader i 1 ½ timme.

*Quatre épice: ingefära, muskot, kanel och nejlika blandas med mängd efter ordning. Tillsätt också en del vitpeppar.

Bästa charkuterierna för julbordet

Julskinka

Terrin på kycklinglever

Kalvsylta med grisfot

Pressylta

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed