RECEPT

Lime och vitlöksströmming

Lime och vitlöksströmming

Ingredienser för 6-8 portioner

600 gram strömmingsfiléer gravade enligt grundreceptet
1 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
1 dl majonnäs
Rivet skal från 1 lime
1 msk limejos
2 klyftor vitlök
salt
peppar

Koka vitlökklyftorna i vatten i 5 minuter. Häll bortvattnet och upprepa 2 gånger.

Blanda gräddfil eller lätt crème fraiche med majonnäs, rivet limeskal, limejos och de mosade kokta vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Tillsätt de väl avrunna strömmingsfiléerna och låt de vila i kylskåpet minst 1 timme, men gärna över natten. Servera med färskpotatis.

Dillströmming

Limegravad strömming, grundrecept

Löjromsströmming

Gravad strömming, grundrecept

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed