RECEPT

Ljummen sallad på lätt kokta primörer med getostvelouté

Ljummen sallad på lätt kokta primörer med getostveloutéIngredienser till 4 portioner
6-8 rödbetor
4 morötter
4 potatisar, nypotatisar
200 gram grön sparris
4 lökar
1 dl kokta bondbönor
1 knippe bladpersilja
2 msk olivolja
1 dl grädde
1 dl mjölk (3%)
100 gram getost
Salt
Peppar

Koka rödbetorna och potatisen i ungefär 20 minuter, dock i olika kastruller.
Koka också morötter i ungefär 10 minuter, bondbönor i 3 minuter och löken 8-10 minuter. Sparrisen behöver bara kokas 1 minut. Koktiden får givetvis anpassas efter hur stora grönsakerna är. Klyfta de kokta grönsakerna och lägg i en skål tillsammans med grovt hackad bladpersilja. Ringla lite olivolja över och salta och peppra.

Koka upp mjölk och grädde och tillsätt getost. Mixa såsen fluffig med en handmixer. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp grönsakerna på en tallrik och ringla getostsåsen över och servera med ett gott bröd.

Bondbönor med sidfläsk och senap

Stekta haricots verts med fetaost och svarta oliver

Bondbönor med choritzovinägrette och vitlök

Stekta haricots verts med vitlök och lök

Kronärtskocksbotten med mandelsås

Mera i samma ämne: , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed