RECEPT

Lök och karljohanpaj

lök och karljohanpajIngredienser för 4 portioner

2 paket färdigkavlad smördeg
1 kg lök
200 gram champinjoner
200 gram karljohan svamp (eller knappt 1 dl torkad svamp)
3 msk olivolja
1 kvist timjan
1 lagerblad
1 ägg för pensling

Skiva löken och svampen grovt. Om du använder torkad karljohan, lägg den i varmt vatten i 10 minuter först. Värm en stekgryta med lite olivolja och tillsätt lök och svamp. Stek först svampen tills all vätska försvunnit. Tillsätt lök, lagerblad och timjan och stek i ytterligare 30 minuter på medel hög värme. Löken ska inte brännas men få en lätt färg.

Salta och peppra.

Klä en pajform med smördegen och. Fyll med lök och svampblandningen och lägg ett lock med smördeg. Pensla med ägg och grädda långt ner i ugnen på 180 grader i 35-40 minuter. Servera med en sallad eller som tillbehör till kött eller grillad fisk.

Sofregit-katalansk lökbas

Lökconfit med halstrad strömming

Fransk löksoppa

Mera i samma ämne: , ,

Lämna kommentar

Instagram feed