RECEPT

Lökconfit med halstrad strömming

Lökconfit med strömmingIngredienser för 4 förrättsportioner

300 gram strömmingsfilé
4 lökar (350 gram ungefär)
2 lagerblad
4 enbär
1 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
4 msk vetemjöl
4 skivor lantbröd
Salt, peppar
Garnering
2 tomater, urkärnade och tärnade
1 msk olivolja
1 msk balsamicovinäger
Salt
Peppar

Skiva löken grovt och salta och peppra den. Värm upp olivoljan i en kastrull och tillsätt löken, enbär, lagerblad och vinäger. Sjud i 15-20 minuter på låg värme.
Dela strömmingsflundran i två filéer. Mjöla varje filé lätt på varje sida och salta och peppra. Stek i lite av olivoljan som löken kokat i tills de fått fin gyllene färg.
Rosta brödskivorna som penslats med lite av olivoljan som löken stekt i. Lägg upp brödskivan på en tallrik och lägg på lök och toppa med strömming. Tärna tomaterna och lägg i en skål tillsammans med balsamicovinäger och olivolja. Salta och peppra.

Sofregit-katalansk lökbas

Lök och karljohanpaj

Fransk löksoppa

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed