RECEPT

Löktrav, regnbågslax med kaviar och syrad färsklök

Mitt nära kök Recept: Löktrav, regnbågslax med kaviar och syrad färsklökRecept från Mitt nära kök av Henrik Norström

Här handlar det om långsam tillagning och du får ett resultat där fisken,
bildligt talat, smälter som smör i munnen.

Skär 5 mm tjocka laxskivor och rimma 10minuter i 5-procentig saltlake
(0,5 dl salt till 1 liter vatten).
Baka i 40° varmt brynt smör (som täcker fisken) till innertemperatur 36°.
Det tar 10–15min. Bryn smöret först och häll över utan bottensatsen till en lagom vid kastrull eller panna som rymmer laxskivorna.
Servera med färskpotatis, syrad färsklök och lite laxrom.
Löktraven med sin milda smak passar perfekt i en sådan här salladsbetonad rätt.
Toppa med de vattensköljda och spänstiga råa lökbladen

Fänkålsvariation med senapskryddad kalvtartar

Nystekt rimmad skinka med mandelpotatispuré och grovkornig senap

Hallonkräm och hallon med mjölk

Lättrökt ankbröst och gula

Gös med spröda krutonger och ärter

Lammköttbullar med Morotstomp

Lämna kommentar

Instagram feed