RECEPT

Mjölkpocherad gösfilé med grillad paprika och persiljesås

Mjölkpocherad gösfilé med grillad paprika och persiljesåsIngredienser för 4 personer

4 bitar filé, 600 gram gösfilé
1 liten lök eller 2 schalottenlökar
7 dl mjölk
2 tsk salt
vitpeppar
2 röda paprikor
2-3 msk citronsaft och en nypa rivet skal
1 msk olivolja
salt

persiljesås
150 gram bladpersilja
2 dl kycklingfond
1 msk citronsaft
3 msk olivolja
25 g smör
salt och vitpeppar

Dela paprikorna på hälften och ta bort fröhus och lameller. Grilla halvorna i ugn på 200 grader i 30 minuter. Lägg i skål och täck med plastfolie. Låt ligga i 10 minuter så skalen lossnar. Skär strimlor av den skinnfria paprikan och blanda med olivolja och citron.

Mixa såsingredienserna, utom smöret, i en mixer till en slät sås. Häll i kastrull och värm. Rör ner smöret innan servering.

Koka upp mjölken med salt och lök och lägg i fiskfiléerna. Ta bort kastrullen från plattan och låt fisken ligga i 10 minuter. Ta upp fisken och torka av filéerna.

Lägg upp fisken på tallrik och garnera med paprika och persiljesås. Servera med pressad potatis.

Dryckestips: 96565 Domaine Cauhapé Sève d’Automne 2006 139 kr 18/20

Mera i samma ämne: , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed