RECEPT

Mörkokt kalvlägg

Ingredienser för 4-6 portionerMörkokt kalvlägg

1 ½ kg kalvlägg i skivor
2 msk olivolja
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 morötter
1 stjälk selleri
2 lökar
2 vitlöksklyftor
3 kvistar rosmarin
3 kvistar timjan
1 lagerblad
2 dl kycklingbuljong
5 dl rött vin
Salt
Peppar

Salta och peppra köttet och bryn i olivolja och smör. Tillsätt vetemjöl och stek tills mjölet blandats väl med köttet. Lägg över köttet i en stekgryta och deglasera, koka ur, stekpannan med lite rödvin och häll det i grytan med köttet. Tärna grönsakerna fint och bryn lätt tillsammans med örter och kryddor. Häll över de brynta grönsakerna i grytan tillsammans med köttet.

Tillsätt buljong och vin och sjud i ungefär 1 ½ timme tills köttet är mört.

Sila ner såsen i en kastrull och redecera tills den tjocknat något och häll därefter tillbaka den över kött och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.

Timbal på oxlägg med rostad lök, svamp och ugnsbakade körsbärstomater

Oxkind marinerad i rödvin

Getoströsti

Oxsvansragu

Rödvinsbräserad oxbringa av Charolais

Mera i samma ämne: , ,

Lämna kommentar

Instagram feed