RECEPT

Nystekt rimmad skinka med mandelpotatispuré och grovkornig senap

Mitt nära kök Recept:Nystekt rimmad skinka med mandelpotatispuré och grovkornig senapRecept från Mitt nära kök av Henrik Norström

Rosta på galler 1 kg rimmad skinka med svål
15–20min i 250° ugn tills den är gyllenbrun runt om.
Sänk till 100° och låt skinkan baka vidare till 65°.

Tag ut och temperaturen går vidare några grader.
Den ska landa mellan 67 och 70°. Det är viktigt att temperaturen når minst 67°.
Låt skinkan svalna till ca 50°. Då kan du skära utan att förlora köttsaften.

Skär en generös skiva, servera med god puré, helst på mandelpotatis.

Servera med god grovkornig senap

Fänkålsvariation med senapskryddad kalvtartar

Löktrav, regnbågslax med kaviar och syrad färsklök

Hallonkräm och hallon med mjölk

Lättrökt ankbröst och gula

Gös med spröda krutonger och ärter

Lammköttbullar med Morotstomp

Lämna kommentar

Instagram feed