RECEPT

Öppen bondomelett med tomat och böckling

Öppen bondomelett med tomat och böckling Öppen bondomelett med tomat och böckling

Ur Mannerströms stora kokbok

Ingredienser för 4 port.

8 ägg
1 dl mjölk
6 kokta anya- eller vanliga färskpotatisar
1 rödlök
2 tomater
smör till stekning
120 g bladspenat
½ dl riven lagrad svecia
2 rensade böcklingar
salt och peppar

Garnityr

Färska örter

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och mjölk och smaka av med salt och peppar.

Skär potatisen i bitar, skala och skiva rödlöken.

Skiva tomaterna. Fräs potatis och lök i smör. Tillsätt spenaten och slå på äggvispet. Rör lätt med en gaffel tills omeletten börjar stelna. Blanda i osten och lägg på skivade tomater. Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 10 min.

Ta ut omeletten och toppa med bitar av böckling. Garnera med örter.

Lämna kommentar

Instagram feed