RECEPT

Paj med purjolök och cheddarost

paj med purjolokIngredienser för 4 portioner

1 mördeg, eller färdigkavlad smördeg
3 ägg
3 dl crème fraiche
1 stor purjolök
150 gram cheddarost, riven

Kavla ut degen och skär ut 4 rundlar som täcker små portionspajformar. Lägg smörpapper i botten på pajformen så lossnar pajen lättare när den är gräddad. Ställ i frysen i 10 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Nagga degen i botten av pajen med en gaffel och förgrädda i 6-8 minuter.

Skiva purjolöken och stek någon minut i olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Vispa ihop crème fraiche, ägg och mjölk och blanda med riven cheddarost. Smaka av med salt, peppar och en nypa cayennepeppar. Häll blandningen i de förgräddade pajskalen och toppa med stekt purjolök. Grädda i ugnen på 225 grader 25-30 minuter. Ta ut och låt den svalna något innan den skärs upp.

Paj med getost och tomat

Paj med roquefort

Paj med sardeller och tomat

Paj med tonfisk och emmentalerost

Mera i samma ämne: , ,

Lämna kommentar

Instagram feed