RECEPT

Potatisgnocchi med örter

Potatisgnocchi med örter

Ingredienser 4 portioner:

1 kg mjölig potatis
2 dl durumvetemjöl
3 äggulor
1 dl hackade örter, persilja, timjan, rosmarin
1 tsk salt

Örtsmör

50 gram smör
1 dl hackad persilja
4 msk timjan
1 liten kvist rosmarin

Blanda pressad kokt potatis med ägg och tillsätt mjöl, salt och hackade örter. Rulla ut degen till fingertjocka längder och skär i 2 cm stor bitar. Platta till varje bit lite med en gaffel. Koka i saltat vatten tills de flyter upp till ytan.

Servera med örtsmör och riven parmesanost.

Kroppkakor

Potatisplättar med svamp, sidfläsk och kastanjer

Potatispannkakor med rökt lax

Pommes de terre boulangère ~ Bagarens potatisgratäng

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed