- Vin & Gastronomi - http://www.vinochgastronomi.se -

Potatiskanapé med klargravad strömming och löjrom


En god kanapé med klassiska svenska smaker.

Ingredienser för 8-10 kanapéer

12 nypotatisar
4 klargravade strömmingsfiléer, eller 2 inlagda sillfiléer
4 msk gräslök
4 msk dill
3 msk smör
1 tsk citronsaft
50 gram löjrom
4 skivor grovt bröd, eller surdegsbröd
Salt
Peppar

Skrubba potatisen noggrant och koka i saltat vatten med en riklig potyion dillkvistar. Låt den svalna något och mosa den med en gaffel tillsammans med smör , citronsaft och hackade örter.

Skär brödskivorna i kanapéstora bitar.

Skiva strömmingen i fina strimlor. Lägg potatisen på en liten brödskiva och toppa med strömming. Garnera med en generös tsk löjrom och en dillkvist. Servera eventuellt med en liten klick crème fraiche eller gräddfil