RECEPT

Potatiskräm med ankconfit och svampbuljong

Potatiskräm med ankconfit och svampbuljongIngredienser för 4 portioner

2 anklår, confiterade, finns att köpa färdiga i delikatessbutiker
8 medelstora potatisar, sorterna ratte och sparrispotatis
1 dl grädde
4 dl lätt kycklingbuljong
2 dl karljohansvamp, en påse torkad 80 gram
5 msk smör
Salt
Peppar
1 påse ekologisk ruccolasallat

Koka potatisen och pressa med potatispress. Tillsätt grädde och mjölk och smala av med salt och peppar.

Koka upp en god kycklingbuljong med 60 gram torkad karljohansvamp. Sjud i 10 minuter och ta upp svampen. Strimla svampen och lägg i en skål. Smaka av buljongen medsalt och peppar.

Lägg de confterade anklåren i en ugnsfast form och ställ i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter tills de blivit varma. Ta bort köttet från benen.

Lägg en rejäl sked potatiskräm i en djup tallrik. Toppa med kött från anklåren och häll lite svampbuljong runt. Garnera med den strimlade svampen och ruccolablad.

Pilgrimsmusslor med portobello och champinjontapenade

Grillade havskräftor med citron-vitlöks- och vaniljsmör

Harsadel med potatisgalette och portvinssås

Crème catalane

Mera i samma ämne: , , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed