RECEPT

Potatiskräm med karljohansky

Potatiskräm med karljohanskyXavier Pellicer använder givetvis färska karljohansvampar under säsong.

Torkad karljohan får ersätta i denna tolkning av Xavier Pellicer recept.

Ingredienser för 4 portioner

4 medelstora potatisar av mjölig sort, gärna maris piper
25 gram smör
3 msk grädde
160 gram torkad karljohansvamp
Ruccolasallat
4 äggulor av ekologiska ägg
6 dl kycklingbuljong

Skala potatisen och koka i vatten tillsammans med hälften av karljohansvampen. Ta upp potatisen och pressa med potatispress. Vispa i smör och grädde och smaka av med salt och peppar.

Koka upp kycklingbuljongen och tillsätt resten av karljohansvampen. Sjud tills svampen mjuknat. Smaka av med salt och peppar.

Sjud äggen vid 64 grader i 2 timmar. Skala äggen försiktigt och ta bort vitan.

Lägg en klick potatismos i en djup tallrik och gör en liten fördjupning i mitten för äggulan. Häll buljongen runt och toppa med ruccolablad och lite av den kokta svampen.

Mera i samma ämne: , , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed