RECEPT

Potatispannkakor med rökt lax

Ingredienser för 4 förrättsportioner (dubbla mängden för varmrätt)

85 gram vetemjöl
1/2 tsk salt
1 ägg, ekologiskt
1 äggula, ekologisk
1 ½ dl mjölk
120 gram pressad kokt potatis,(ungefär 2 potatisar)
200 gram rökt lax
Sås
Saft från 1 citron
50 gram smör

Blanda vetemjöl, salt, ägg, mjölk och pressad potatis till en jämn smet. Stek små plättar (10 cm i diameter) tills de fått färg på båda sidor. Lägg upp på en tallrik och toppa med skivor av rökt lax. Koka upp citronsaften och vipa ner rumsvarmt smör. Smaka av med salt och peppar och ringla runt.

Servera med lite gröna blad av ruccola eller machesallat.

Kroppkakor

Potatisplättar med svamp, sidfläsk och kastanjer

Pommes de terre boulangère ~ Bagarens potatisgratäng

Potatisgnocchi med örter

Mera i samma ämne: , ,

Lämna kommentar

Instagram feed