RECEPT

Rulle på lammbringa med vitlöks- och örtsky

Rulle på lammbringa med vitlöks- och örtskyAlain Delprat, La Yucca, Perpignan

Ingredienser till 6 portioner

1, 5 kg urbenad lammbringa
3 msk olivolja
2 msk smör
1 knippe färsk timjan
några kvistar rosmarin
1 bukett persilja
2 lagerblad
6 vitlöksklyftor
4 schalottenlökar
4 dl torrt vitt vin

Bena ur bringan. Hacka örterna fint strö rikligt i bringan. Salta och peppra. Rulla bringan och bind ihop den med bomullssnöre. Och salta och peppra utsidan också.

Bryn köttet i smör och olivolja. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut.

Tillsätt vin och lagerblad och en bukett med timjan, rosmarin och persilja. (Bouquet garni).

Sjud i 1 1/2 timme tills köttet är mört.

Ta upp köttet ur grytan och slå in det i smörpapper och låt det vila i 10 minuter.

Sila av buljongen och låt den reducera. Montera med smör, salta och peppra och ringla över det skivade köttet.

Drick :

Mustigt och välstrukturerat rött vin. Gärna med regionens kryddighet.

Escabéche på rocka med knaprigt sesamflarn

Duvbröst på spett med kryddsky och ärtor

Cocktail med getostkräm, tapenade och puré på rostade grönsaker

Kanin och sniglar i knapriga knyten, med romesco- och persiljesås

Kuber av lax och marulk på spett med chirizo, sauce américaine med basilika

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed