Rullsylta med äpple och enbär
En kryddig rullsylta på rimmat sidfläsk. Syltan blir godast med en lätt rimmad sida som saltats i ett dygn. Det går ofta att beställa i seriösa köttdiskar. Det ska givetvis vara en glad gris av god kvalitet. Den blir godare då.
Ingredienser för 6-8 portioner
800-1000 g lätt rimmat sidfläsk
2 msk hackad timjan
1 tsk hackad rosmarin
1 lagerblad, helst färskt, fint hackat
4 enbär fint hackade
2 krm svartpeppar, tellicherry
1 långpeppar, mald
2 msk äppelpuré
Skär bort svålen på sidfläsket, men lämna en fettkant. Skär ut mittbiten och vik upp fläsket i dubbel längd (som uppslaget på en tidning). Jämna till sidan så den är jämn i tjocklek. Finhacka det utskurna fläsket och blanda med kryddor och äppelpuré.
Lägg sidan på aluminiumfolie och fördela fläskhacket. Rulla ihop och slå in den i folie.
Ställ rullen i ugnen på 90 grader i ungefär 1 1/2 timme tills innetemperaturen är 63 grader. Ta ut och låt rullen svalna. Skär skivor och servera med en stark och söt senap.