RECEPT

Rullsylta med äpple och enbär

En kryddig rullsylta på rimmat sidfläsk. Syltan blir godast med en lätt rimmad sida som saltats i ett dygn. Det går ofta att beställa i seriösa köttdiskar. Det ska givetvis vara en glad gris av god kvalitet. Den blir godare då.Rullsylta med äpple och enbärRullsylta med äpple och enbärRullsylta med äpple och enbär

Ingredienser för 6-8 portioner

800-1000 g lätt rimmat sidfläsk
2 msk hackad timjan
1 tsk hackad rosmarin
1 lagerblad, helst färskt, fint hackat
4 enbär fint hackade
2 krm svartpeppar, tellicherry
1 långpeppar, mald
2 msk äppelpuré

Skär bort svålen på sidfläsket, men lämna en fettkant. Skär ut mittbiten och vik upp fläsket i dubbel längd (som uppslaget på en tidning). Jämna till sidan så den är jämn i tjocklek. Finhacka det utskurna fläsket och blanda med kryddor och äppelpuré.

Lägg sidan på aluminiumfolie och fördela fläskhacket. Rulla ihop och slå in den i folie.

Ställ rullen i ugnen på 90 grader i ungefär 1 1/2 timme tills innetemperaturen är 63 grader. Ta ut och låt rullen svalna. Skär skivor och servera med en stark och söt senap.

Terrinrulle på grisfötter, rökt sidfläsk och lök

Terrin på grisfötter och karré med rotsakssallad

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed